Θερμομόνωση - Τρακαδάς

Θερμομόνωση

Είναι ο σύγχρονος τρόπος θερμομόνωσης προσόψεων σε νέα και παλιά κτίρια. Με το σύστημα θερμομόνωσης εξασφαλίζετε εξοικονόμηση ενέργειας χειμώνα – καλοκαίρι, ενώ οι σοβάδες εξαιρετικής ποιότητας που χρησιμοποιούνται, δε ρηγματώνουν και προσφέρουν πλήρη στεγάνωση των προσόψεων, από την εξωτερικά εισερχόμενη υγρασία και το νερό της βροχής. Τα χρώματα δεν ξεφλουδίζουν αφού τα τελικά επιχρίσματα είναι έγχρωμα στη μάζα τους.

Η παρέμβαση με το μεγαλύτερο ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια είναι η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης. Δεδομένου ότι στην χώρα μας 6 στα 10 κτίρια είναι αμόνωτα και από τα υπόλοιπα ένα σημαντικό ποσοστό πλημμελώς μονωμένα, ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει έως και το 60%

Παράλληλα προστατεύετε το κτίριο από τις θερμικές καταπονήσεις και την συμπύκνωση των υδρατμών. Καταργεί τις θερμογέφυρες και αξιοποιεί την θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων, εξασφαλίζοντας θερμική άνεση στον εσωτερικό χώρο. Εξοικονομείτε ωφέλιμο χώρο καθόσον το σύστημα εφαρμόζεται εξωτερικά στο κτίριο. Έτσι σε καινούρια κτίρια δεν χρειάζεται να κτισθεί διπλός εξωτερικός τοίχος προκειμένου να τοποθετηθεί θερμομονωτικό υλικό στο κενό. Είναι ιδανικός τρόπος αναπαλαίωσης και θερμομόνωσης υφισταμένων κτιρίων. Έχει το πλεονέκτημα, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του, να μη διακόπτονται οι λειτουργίες χρήσης του κτιρίου.

H συνολική εξοικονόμηση ενέργειας η οποία επιτυγχάνεται με τη χρήση εσωτερικής ή εξωτερικής μόνωσης, σε σύγκριση με την περίπτωση της αμόνωτης κατοικίας, είναι της τάξης του 24-65%. Ιδιαίτερα δε ως προς την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση, η επιτυγχανόμενη εξοικονόμηση είναι πολύ μεγάλη. Η διάταξη εξωτερικής μόνωσης οδηγεί γενικά σε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας (κατά 4% -9%) σε σχέση με τη διάταξη εσωτερικής μόνωσης.

Τρόπος εφαρμογής της Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Με χρήση κόλλας γίνεται επικόλληση θερμομονωτικών πλακών διογκωμένης πολυστερίνης, εξωτερικά στις όψεις του κτιρίου. Το πάχος των θερμομονωτικών πλακών ποικίλουν ανάλογα με το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας που θέλουμε να επιτύχουμε (από 3 έως 10cm) και τη μελέτη θερμομομόνωσης. Η διογκωμένη πολυστερίνη είναι το πλέον κατάλληλο θερμομονωτικό υλικό για συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης και είναι αποδεκτό σε παγκόσμιο επίπεδο, στα πεδία εφαρμογής του. Είναι κατάλληλο για όλες τις κλιματικές ζώνες και για όποια συστήματα μόνωσης επιλέγονται, σύμφωνα με τις τοπικές ανάγκες. Μετά ακολουθεί η τοποθέτηση βυσμάτων, για την επιπλέον προστασία του συστήματος από τους σεισμούς και τις ανεμοπιέσεις. Στη συνέχεια, σοβατίζεται όλη η επιφάνεια με ελαστικό επίχρισμα και ενσωματώνεται πλέγμα  για την απόλυτη προστασία από τις ρηγματώσεις. Τα τελικά επιχρίσματα φινιρίσματος είναι έγχρωμα ή λευκά και υπάρχει δυνατότητα για επιλογή ανάμεσα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τεχνοτροπίες όπως λείο, γραφιάτο, και σε ακρυλικής ή σιλικονούχας βάσης, με το τελευταίο να προσφέρει εξαίρετη διαπνοή του κτιρίου.

Τρόπος εφαρμογής της Εσωτερικής Θερμομόνωσης

Η εσωτερική θερμομόνωση είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για παλαιές κατοικίες όπου γρήγορα, και με χαμηλό κόστος μπορεί να βελτιωθεί η θερμομονωτική αξία του κτιρίου. Η επένδυση των εσωτερικών τοίχων γίνεται με θερμομονωτικά πανέλα εξηλασμένης πολυστερίνης ή υψηλής πυκνότητας διογκωμένης πολυστερίνης, που επικολλούνται, και καλύπτονται με ειδικό σοβά. Το πάχος των θερμομονωτικών πλακών είναι περιορισμένο επειδή παίρνει χώρο από τα τετραγωνικά του κτιρίου (από 0,60 έως 2cm). Η εσωτερική θερμομόνωση είναι μονόδρομος όταν η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης είναι τεχνικά αδύνατη ή δεν επιτρέπεται (διατηρητέα κτίρια, παραδοσιακοί οικισμοί). Έχει επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εφαρμογή της στις πολυκατοικίες, όπου κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να μονώσει το σπίτι του με λίγα χρήματα, αναβαθμίζοντάς το τουλάχιστον κατά μία ενεργειακή κατηγορία, χωρίς να χρειάζεται σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών. Σε αρκετές περιπτώσεις η εσωτερική θερμομόνωση δίνει λύσεις σε αμόνωτα κτίρια που είναι σε επαφή το ένα με το άλλο, σε πυκνή δόμηση όπως σε κέντρα πόλεων και στην ανεξάρτητη θερμομόνωση διαμερισμάτων υφιστάμενων πολυκατοικιών. Επίσης λόγω της γρήγορης απόδοσης στη θέρμανση ή στο δροσισμό, ενδείκνυται ιδιαίτερα για εξοχικές κατοικίες και κτίρια γραφείων.

Αναμφισβήτητα η κάθε λύση έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά ανάλογα με τι θέλουμε να πετύχουμε, υπάρχουν πολλές επιλογές που οδηγούν στη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας στο χώρο μας.

Βρες τη λύση

Θέλεις να προστατέψεις και να βελτιστοποιήσεις ενεργειακά το σπίτι σου; Θες να μάθεις ποιά είναι η καλύτερη επιλογή για τη δική σου ανάγκη; Επικοινώνησε μαζί μας ή επισκέψου ένα κατάστημα Τρακαδάς και βρες μαζί με το εξειδικευμένο μας προσωπικό τα κατάλληλα υλικά και λύση. 

Καταστήματα Τρακαδάς 

Ενδεικτικά προϊόντα

Details