Εύκολη τεχνοτροπία που μπορεί να κάνει ο καθένας μας, από μόνος του,

Ακόμα και αν δεν το έχουμε ξανακάνει, αυτή η τεχνοτροπία είναι μια αλλαγή που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας μας!

Θέλετε να γίνει πολύ πιο ενδιαφέρον το βάψιμο ενός χώρου; Προτείνουμε τη δοκιμή σε ένα τμήμα του μόνο, μία Τεχνοτροπία.

Μπορούμε να πετύχουμε εντυπωσιακό αποτέλεσμα με ελάχιστο κόστος (μικρότερο από 50€).

Για την τεχνοτροπία αυτή χρειαζόμαστε μόνο τον ειδικό στόκο:  Old Time Max της εταιρείας Metropolis. Σε απόχρωση της επιλογής μας, ανάλογα με το ύφος του χώρου και το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.

Η παρακάτω τεχνική, καλύπτει όλα τα γούστα. Σε σκούρες αποχρώσεις δίνει την αίσθηση του μοντέρνου, ενώ σε ανοιχτές δίνει την αίσθηση της παλαίωσης.

 

Πρώτα βάφουμε όλο το χώρο μας με πλαστικό χρώμα που έχουμε επιλέξει. Προσοχή  και το σημείο που θα εφαρμόσουμε τη δική μας τεχνοτροπία. Η απόχρωση πρέπει να ταιριάζει με την απόχρωση του στόκου που διαλέξαμε.

Όταν στεγνώσει το χρώμα απλώνουμε το στόκο Old Time Max  με σπάτουλα, σε όλη την επιφάνεια του τοίχου. Σπατουλάρουμε όσο πιο λεία μπορούμε και αφήνουμε να στεγνώσει για 12 ώρες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά, με τον ίδιο τρόπο. Περιμένουμε μόνο 20 με 40 λεπτά από τη δεύτερη εφαρμογή, (ανάλογα με τη θερμοκρασία) και ενώ έχει αρχίσει να τραβάει – να «στεγνώνει» δηλαδή το υλικό, χτενίζουμε με τη σπάτουλα ελαφρά τον τοίχο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιθυμούμε. Προσπαθούμε να τον κάνουμε όσο πιο λείο γίνεται.  Αφήνουμε να στεγνώσει και τα νερά βγαίνουν στην επιφάνεια.

Ο τοίχος μας είναι έτοιμος!

 

Με λίγη φαντασία και με ελάχιστα (κατάλληλα) υλικά, αλλάζουμε το χώρο μας – και τη διάθεση μας.

 

Το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό και διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει.

 

(παραλλάσσουμε το όνομά μας προς το ιταλικό, όταν μας ρωτάνε ποιος καλλιτέχνης το έφτιαξε πχ Nikoxeni…)

 

 

Give a Reply